Charissa Bernds-Tijink

Wie ik ben

Mijn naam is Charissa Bernds – Tijnk (1983) getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik ben geboren en getogen in het mooie Manderveen, in de gemeente Tubbergen. Ik werk ruim 19 jaar in de verpleeghuiszorg, waar ik met veel passie, humor en een prettig teamverband werk, om het leven van mensen in hun fase van het leven betekenisvol te laten verlopen.

Zo'n twee jaar geleden is de Luisterkindmethode van Diana van Beaumont op mijn pad gekomen. Een hele verademing. Vooral als je ziet dat er iets aan de hand is bij zowel kinderen als bij volwassenen, maar je kan er maar niet achter komen wat het nou precies is. Misschien omdat het kindje nog niet kan praten of omdat de volwassene het misschien gewoonweg niet duidelijk kan maken.

Met de Luisterkindmethode kun je er wel achter komen, wat er aan de hand is en kun je een stem geven aan de kinderen en volwassenen, die zelf geen stem (meer) hebben. Het is een stukje zorg verlenen, een stukje wat bij mij past.