Levensbrug is een bijzondere vorm van een Luisterkindafstemming.
Een Luisterkind Levensbrug-Afstemming gaat in de basis hetzelfde in zijn werk als een gewone Luisterkindafstemming. Echter deze afstemming is specifiek gericht op het overlijden en brengt daardoor meer en zwaardere emoties met zich mee.
Een Levensbrug-Afstemming biedt een mogelijkheid om te zeggen wat nog gezegd mag worden of om te vragen wat nog antwoord wenst. Onverwerkt verdriet, onmacht, onbegrip, boosheid, angst, schuldgevoel of schaamte spelen een grote rol.
Voor wie
Een Levensbrug-Afstemming kan aangevraagd worden voor mensen die zelf geen stem meer hebben, of grote moeite ervaren om deze te gebruiken. Het is bedoelt om deze mensen weer aan het woord te laten.
Je zou dus een afstemming kunnen aanvragen voor mensen die in coma liggen, op de Intensivecare liggen, een vorm van dementie/Alzheimer/Korsakov hebben, zelfmoord hebben gepleegd, overleden zijn. Ook voor ongeboren kinderen en doodgeboren baby’s kan een Luisterkind Levensbrug aangevraagd worden.
In welke situatie
Via deze afstemming kan er aangegeven worden wat er nodig is of waar de persoon in kwestie tegen aanloopt of hoe ze graag verbetering willen zien. Of om je gewoon te laten weten hoe ze zich voelen. Denk ook aan onbegrepen gedrag. Jij bent dan in de mogelijkheid om vragen aan hen te stellen en zo toch weer een stukje verbinding te vinden, een brug te maken.
Een Luisterkindafstemming Levensbrug Afstemming kan je  helpen om af te sluiten, los te laten en weer verder te gaan op je pad. Het kan je helpen om dingen te verwerken en weer een plekje te geven zodat je weer verder kunt met de wetenschap dat je gesteund wordt ook al is iemand fysiek niet meer om je heen.
Begeleidend schrijven Luisterkind Levensbrug-Afstemming
Als je een Levensbrug afstemming aanvraagt, krijg je van mij een begeleidend schrijven toegestuurd. Lees dit goed door, hierin staat helder uitgelegd wat je kunt verwachten en ook wat ik niet doe. Pas als je met het begeleidend schrijven akkoord gaat, zal ik overgaan tot de afstemming. Natuurlijk kun je op verzoek ook het begeleidend schrijven van mij ontvangen, om te kijken hoe jij ertegenover staat. Stuur mij een mail via de contact pagina met het verzoek om het begeleidend schrijven te ontvangen.